Organisatie
Rampentaak
Bewakingen
Materieel
Activiteiten
Steun ons
previous arrow
next arrow

BEWAKINGEN

Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland neemt u graag het veiligheidsdeel van uw evenement op of om het water uit handen. Gebruik het online formulier om meer informatie en/of een vrijblijvende offerte aan te vragen of neem contact op met onze bewakingscoördinator Marijn Kaashoek op bewakingen@rbzd.nl.

Hieronder staat beschreven welke verschillende evenementen en locaties wij reeds hebben beveiligd en welke wij nog steeds beveiligen.

Evenementenbewaking

Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is sinds vele jaren de veiligheidspartner bij alle evenementen op of rond het water. Sinds vele jaren bewaken wij diverse klassen zeilwedstrijden, zwem- & prestatietochten, survivaltochten en evenementdagen.

De brigade beschikt over eigen materieel bestaande uit een snelle en een langzame varende eenheid en een grote hoeveelheid communicatiemiddelen. Voor ieder evenement worden professioneel opgeleide vrijwilligers ingezet uit de eigen vereniging. Daarnaast beschikt de brigade over een eigen duikteam zodat inzet van duikers ook tot de mogelijkheden behoord. Onze boten zijn zo ingericht dat ze overal, eventueel met behulp van een kraan of trailerhelling, te water kunnen worden gelaten. De snelle eenheid beschikt tevens over een sleep-inrichting. Bij grotere evenementen hebben we een zeer nauwe samenwerking met diverse reddingsbrigades uit het district Zuidwest van Reddingsbrigades Nederland en indien noodzakelijk kunnen ook brigades elders uit het land worden ingezet.

Door de jarenlange ervaring bewaakten wij inmiddels de volgende klassen in de watersport:

– Catamaran
– J22
– Kajuitboten
– Optimisten
– Sloepen
– Splash

Wij zijn/waren reeds de veiligheidspartner bij:

– Bruniversails
– Concert at SEA
– Dag van het Waterschap
– Deltaweek
– Grevelingen Regatta
– Havendagen Zierikzee
– Historische spelen Zierikzee
– Intocht Sinterklaas Zierikzee
– Koningsdag Zierikzee
– Nieuwjaarsduik Ouwerkerk
– Nieuwjaarsduik Westerschouwen
РOpening kreeftseizoen 
– Open NK Splash te Scharendijke
– Rondje Tiengemeten
– Roompot Marina Cup
– Visserijdagen Bruinisse
– Wereldkampioenschap onderwaterfotografie
– Zeilwedstrijden WSV Noord-Beveland
– Zierikzee in maritieme sferen

Naast het verlenen van de nautische veiligheid kunt u bij ons ook terecht voor: duik-, communicatie-, EHBO- en technische ondersteuning.